måndag 24 maj 2010

Små simpla tips...

...med ganska mycket värde i.

* Förbereda kaffebryggaren på kvällen innan man vilar ögonen på pocketboken. Då spelar det inte så stor roll om Lilleman vaknar klockan 05.00, 06.00 eller 07.00. När han vaknar och är pigg som få, är det bara att trycka på den röda knappen. Efter någon minut känner du doften av nybryggt kaffe och du kan inta dagens första koffeinkick som defintivt gör dig piggare.

* Skaka vällingpulver och vatten innan John Blund kommer på besök. När Lilleman vaknar och är hungrig mitt i natten är det bara att värma flaskan med den sagolika drycken i. Det är tillräckligt jobbigt att med en sömndrucken liten i famnen, klara att hålla balansen nedför trappen och därefter sätta på micron i 30 sek. Tänk att dessutom behöva fixa flaskan?

* Ta en dusch på kvällen direkt du nattat Lilleman och inte på morgonen när allt annat ska göras. Passa på att raka ben, göra inpacking eller varför inte bada? Sådant har man definitivt inte tid med på morgonen.

Natti tratti från Lattemamman Fridolina.

2 kommentarer:

  1. Det är ju så man får göra ;)/ R

    SvaraRadera
  2. Ja, himmel...det var många år sedan jag i lugn o ro tog en morgondusch ;) Lugnast att ta ett skönt bad på kvällen här hos oss ;)

    SvaraRadera